Domáce dukátové buchtičky s pravým šodó: S tými zo školskej jedálne sa nedajú porovnávať!

1317

Postup:

Do misky s vlažným mliekom rozdrobte droždie a pridajte trošku cukru a múky. Nechajte vzísť kvások. Do veľkej misy dajte zvyšnú múku zmiešanú so štipkou soli, žĺtok, cukor a zmäknuté maslo. Pridajte kvások a dôkladne všetko prepracujte. Bochník cesta nechajte v mise, prikryte utierkou a nechajte vykysnúť. Lyžičkou potom odoberajte kúsky cesta, urobte z nich guľôčky a skladajte ich do tukom vymastenej formy. Buchtičky pečte asi 20 minút v rúre predhriatej na 180 °C.

Medzitým v horúcom vodnom kúpeli ušľaháme žĺtky s vanilkou s vínom a cukrom. Hotové buchtičky prelejte ešte teplým šodó.

Tip: Aby sa k sebe pri pečení buchtičky nezlepili, než ich položíte na plech, každú ešte môžete potrieť maslom.