
Spomínate na radosť, kedy ste zistili v školskej jedálni, že budú na obed buchtičky s krémom? Čo na tom, že krém nemal s pravým šodó nič spoločné a bol to len riedky puding. Rovnako to bola dobrota!
Pravé vanilkové šodó patrí medzi dobroty, ktoré vytlačil zo sveta potravinársky priemysel. Práve v školských jedálňach buchtičky podávali s niečím, čo sa tvárilo ako vanilkový krém. Obvykle išlo skôr o riedky puding, ktorý sa len viezol na bývalej sláve šodó. Jeho príprava pritom nie je nijako zložitá a rozdiel je veľký.
Buchtičky so šodó
Na 4 porcie budete potrebovať:
250 g hladkej múky
40 g krupicového cukru
1 žĺtok
½ kocky droždia
125 ml vlažného mlieka
50 g masla
štipku soli
tuk na vymastenie formy
Na šodó:
250 ml bieleho vína
4 žĺtky
80 g krupicového cukru
¼ lyžičky drvenej vanilky