Domáce dukátové buchtičky s pravým šodó: S tými zo školskej jedálne sa nedajú porovnávať!

1317

Spomínate na radosť, kedy ste zistili v školskej jedálni, že budú na obed buchtičky s krémom? Čo na tom, že krém nemal s pravým šodó nič spoločné a bol to len riedky puding. Rovnako to bola dobrota!

Pravé vanilkové šodó patrí medzi dobroty, ktoré vytlačil zo sveta potravinársky priemysel. Práve v školských jedálňach buchtičky podávali s niečím, čo sa tvárilo ako vanilkový krém. Obvykle išlo skôr o riedky puding, ktorý sa len viezol na bývalej sláve šodó. Jeho príprava pritom nie je nijako zložitá a rozdiel je veľký.

Buchtičky so šodó

Na 4 porcie budete potrebovať:

250 g hladkej múky

40 g krupicového cukru

1 žĺtok

½ kocky droždia

125 ml vlažného mlieka

50 g masla

štipku soli

tuk na vymastenie formy

Na šodó:

250 ml bieleho vína

4 žĺtky

80 g krupicového cukru

¼ lyžičky drvenej vanilky