Dokonalý vyprážaný syr: 4 triky, aby sa vám neroztiekol

6664

Vyprážaný syr si čas od času dopraje väčšina z nás. Čo môže byť lepšie ako obaľovaný syr, ktorý sa po rozrezaní rozteká a v kombinácii s tatarkou tvorí neodolateľnú dvojicu? Naučte sa 4 triky, aby sa vám neroztiekol ešte na panvici!

Kupujte tučnejší syr

Základom dobrého vyprážaného syra je bezpochyby kvalitný syr. Vyberajte ten, ktorý má minimálne 30% tuku – tučnejšie syry majú krémovú chuť a ľahšie sa vyprážajú, stačí ich len správne obaliť. Perfektne chutia aj plesňové syry, napríklad hermelín, ktorého chuť vyladíte sladkými brusnicami.

Smažený sýr musí být dozlatova osmažený.

Pred vyprážaním ho dajte na 10 minút do mrazáku

Aby sa syr neroztiekol hneď na panvici, doprajte mu 10 minút pred obaľovaním a následným vyprážaním v mrazničke. Bude sa vám s ním lepšie pracovať!

Aby smažák nevytekl, obalte ho dvakrát!

Syr obaľujte dvakrát

Múka, vajíčko a strúhanka – to sú tri nepostrádateľné ingrediencie. Syr vezmite do rúk a proces opakujte, aby sa obalil minimálne dvakrát. Uvidíte, že sa vám na panvici neroztečie.

Stejně jako nakládaný hermelín, i ten smažený chutná skvěle s brusinkami.

Vyprážajte sprudka

Najprv rozpáľte panvicu s olejom a až v momente, kedy sa začnú tvoriť bublinky, nastáva ten správny čas pridať syr. Vyprážajte z každej strany približne minútu, kým nezozlátne. Hotový syr nechajte odkvapkať na obrúsku a podávajte s tatarkou.

Stejně jako nakládaný hermelín, i ten smažený chutná skvěle s brusinkami.