Ako na dokonalé miešané vajíčka? Máme tipy od slávnych šéfkuchárov

3511

Predstavte si to: hodvábne jemné, voňavé, tak akurát urobené vajíčka. Že to vie každý? To by ste sa čudovali! Prinášame pár zaručených tipov, ktoré z vás urobia šéfkuchára … teda aspoň čo sa vajec týka.

Tuk je základ

Najobľúbenejšie, najčastejšie a najlepšie miešané vajíčka majú prezývku francúzske a sú na masle! Presnejšie na množstve masla. Keby ste si mali z nasledujúcich rád zapamätať len jednu, tak túto: veľa masla robí jemnú konzistenciu.

Dietári zatvorte oči – na dve vajíčka potrebujete dve až tri lyžice masla! Platí to aj vtedy, ak sa rozhodnete ako základ použiť vypečený tuk zo slaniny alebo prihodíte nakrájanú opraženú cibuľku. Tuk je jednoducho pre hladkú konzistenciu nevyhnutný. Polka na začiatok, než vlejete vajcia, a zvyšok nakoniec pre zjemnenie. Môžete samozrejme použiť aj topené maslo.

Keby ste chceli vyskúšať niečo dekadentného, zameňte maslo za kokosový olej. Dodá jedlu veľmi exotickú, pre niekoho možno príliš sladkú, ale určite zaujímavú dimenziu.