Postup
Predhrejte rúru na 180 °C. Tortovú formu s priemerom 23 cm vymažte maslom.
Vo veľkej mise rozšľahajte maslo s práškovým cukrom do peny. Postupne pridajte žĺtky a vmiešajte vanilkový extrakt.
Nasekanú čokoládu rozpustite nad parou a potom ju pomaly prilejte do misy so žĺtkami.
Bielky vyšľahajte do jemného guľovodu a postupne prisypávajte krupicový cukor, než sa utvorí tuhý sneh a všetok cukor bude vnútri.
Sneh opatrne vmiešajte do čokoládovej zmesi a prisypte múku, ktorú tiež ľahko vmiešajte do zmesi.
Pripravené cesto vlejte do formy a pečte približne 45 až 50 minút alebo kým špajdla zapichnutá do stredu nevyjde suchá.
Tortu po chvíli vyklopte z formy a nechajte ho úplne vychladnúť.
Pripravte si marhuľový džem.
Vychladnutú tortu rozrežte pozdĺžne na pol. Približne polovicu množstva džemu namažte na prvú vrstvu. Prikryte druhou polovicou torty, na ktorého vršok a boky torty namažte zvyšok džemu. Nechajte tortu pol hodiny odpočívať, aby sa džem ľahko vsiakol do korpusu.
Tortu premiestnite na rošt nad papier na pečenie.
Na čokoládovú polevu zmiešajte cukor a vodu v kastróliku. Priveďte do varu a varte približne 5 minút alebo kým zmes nedosiahne teplotu 112 °C.
Potom zložte rajnicu z platne a prisypte nasekanú čokoládu. Premiešajte na hladkú a lesklú zmes.
Nalejte ešte horúcu polevu na tortu po celom povrchu. Nechajte dobre odkvapkať a potom tortu presuňte na servírovací tanier.
Nechajte dezert aspoň hodinu v izbovej teplote. Odkvapkanú čokoládovú polevu môžete použiť na nápis “Sacher” na tortu.
Servírujte s čerstvo vyšľahanou smotanou.