Čokoládová torta Sacher – receptúra najbližšia originálu

3629

Nie je snáď slávnejšej čokoládovej torty a nie je sa prečo čudovať – Sacher torta je jediná svojho druhu a chuťovo dokonalá. Presná receptúra zostáva stále tajomstvom a poznajú ju iba cukrári hotela Sacher vo Viedni. My sme našli receptúru, ktorá sa podľa dostupných informácií originálu veľmi približuje.

Ingrediencie

Cesto

7 vajec, žĺtky a bielky zvlášť

150 g masla, izbovej teploty

120 g práškového cukru

150 g horkej čokolády, nasekanej na kúsky

1 lyžička vanilkového extraktu

120 g krupicového cukru

štipka soli

160 g hladkej múky

250 – 300 g marhuľového džemu

Čokoládová poleva

210 g 85% horkej čokolády

250 g krupicového cukru

160 ml vody