Chrumkavé orechové rohlíčky: Upečte si ich ku káve, budete nadšení!

1426

Postup:

Z polovice vlažného mlieka, rozdrobeného droždia, trošky hladkej múky a cukru nechajte vzísť kvások. Medzitým dajte do veľkej misy obe múky, soľ, žĺtky, nakrájané maslo, cukor a zvyšné mlieko. Pridajte hotový kvások a všetko dôkladne prepracujte. Bochník cesta dajte do misy, poprášte múkou, prikryte utierkou a nechajte kysnúť na teplom mieste. Trvá to približne 40 minút.

Medzitým pripravte náplň. Rozomleté ​​orechy zvarte v horúcom mlieku, pridajte cukor, vanilku, rum a strúhanku. Cesto rozdeľte na 3 diely. Z každého vyvaľkajte okrúhly plát a potom radielkom nakrájajte na 8 trojuholníčky. Na každý dajte kôpku orechovej náplne, zatočte a mierne zahnite do tvaru rohlíčka. Poskladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie, potrite rozšľahaným vajcom a nechajte ešte chvíľu kysnúť. Pečte ich 15 až 20 minút v rúre predhriatej na 180 ° C.

Tip: Ešte horúce koláčiky pocukrujte práškovým cukrom zmiešaným s troškou drvenej vanilky.