Božské čokoládové kocky, ktoré si zamilujete

1542

Chocolate-Magic-Custard-Cake-4

[hana-code-insert name=’inline graftext’ /]

Postup:

  1. Rúru si predhrejeme na 160 °C a pekáč vystelieme papierom na pečenie.
  2. Oddelíme si žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
  3. Žĺtky si rozšľaháme v ďalšej miske, pridáme vanilkový extrakt a cukor. Poriadne zmiešame. Pridáme rozpustené maslo. Zmes musí byť stále jemná a hladká.
  4. Do zmesi postupne vmiešavame múku s kakaom (ideálne preosiate). Pridáme aj mlieko.
  5. Nakoniec primiešame aj sneh z bielkov. Cesto nalejeme na pekáčik.
  6. Pečieme v predhriatej rúre zhruba hodinu. Potom vyberieme z rúry a necháme hodinu vychladiť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom. Uchovávame v chladničke.

[irp]