
Potrebujeme:
250g kryštálového cukru
3 bielky
80ml vody
štipku kyseliny citrónovej
Postup:
Oddelíme si bielka od žĺtkov, pričom si dávame pozor, aby sa do bielkov nedostal žiaden žĺtok.
Pripravíme si hrniec, kde nasypeme cukor a nalejeme vodu. Za stáleho miešania privedieme do varu. Keď nám zmes zovrie, znížime teplotu na minimum.
Z hmoty varíme sirup a to, či je hotový, zistíme tak, že ho kvapneme do studenej vody. Správny sirup bude pri kontakte s vodou držať tvar. Tiež by sa z neho mali dať formovať guličky.
Taká konzistencia vznikne približne po 15 minútach varenia. Ak ju máme, do sirupu pridáme trošku kyseliny citrónovej a sirup poriadne zamiešame.
Vyšľaháme bielky na tuhý sneh. Ešte horúci sirup pomaly zamiešame do tuhého snehu.
Zmes je potrebné nechať vychladnúť, ale musíme ju ešte 15 minút miešať. Takže bude najlepšie, ak túto penu jemne domiešame pri otvorenom okne či na chladnejšom mieste.
Dobrú chuť!