Burger s čiernou fazuľou a kukuricou
Ingrediencie na štyri porcie:
4 žemle
425 g čiernej sterilizovanej fazule, prepláchnutej vo vode a osušenej
125 g uvarenej hnedej ryže
175 g kukurice
1/2 čajovej lyžičky cesnakového prášku
1 čajová lyžička chilli
1 vajíčko
soľ podľa chuti
čierne korenie podľa chuti
30 g korenenej strúhanky (postačí ak strúhanku zmiešajte s obľúbenými koreninami)
repkový olej
4 plátky paprikového syra
1 paradajka
1 cibuľa
1 avokádo
salsa (doma si ju pripravíte zmiešaním cibule a pradajky pokrájaných na malé kocky, s chilli alebo inou pálivou paprikou, limetkovou šťavou a soľou).
Postup:
Vo veľkej mise zmiešajte čiernu fazuľu, ryžu, kukuricu, koreniny a vajíčko. Ingrediencie rozpučte na kašu.
Potom pridajte strúhanku a zamiešajte.
Hotovú zmes rozdeľte na štyri časti a z každej vytvarujte placku. Placku opečte pri stredne vysokej teplote na repkovom olej z 4-5 minút z jednej strany. Po prevrátení na ňu položte paprikový syr a pečte ďalších 4-5 minút. Keď sa syr roztopí placka je hotová.
Na rozkrojenú žemľu položte placku, plátok paradajky, červenú cibuľu, avokádo a čerstvú salsu. Dobrú chuť!