4 recepty na vegetariánske hamburgery, v ktorých nenájdete ani trochu mäsa!

521

Burger s čiernou fazuľou a kukuricou

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt hamburger s fazulou

Ingrediencie na štyri porcie:

4 žemle

425 g čiernej sterilizovanej fazule, prepláchnutej vo vode a osušenej

125 g uvarenej hnedej ryže

175 g kukurice

1/2 čajovej lyžičky cesnakového prášku

1 čajová lyžička chilli

1 vajíčko

soľ podľa chuti

čierne korenie podľa chuti

30 g korenenej strúhanky (postačí ak strúhanku zmiešajte s obľúbenými koreninami)

repkový olej

4 plátky paprikového syra

1 paradajka

1 cibuľa

1 avokádo

salsa (doma si ju pripravíte zmiešaním cibule a pradajky pokrájaných na malé kocky, s chilli alebo inou pálivou paprikou, limetkovou šťavou a soľou).

Postup:

Vo veľkej mise zmiešajte čiernu fazuľu, ryžu, kukuricu, koreniny a vajíčko. Ingrediencie rozpučte na kašu.

Potom pridajte strúhanku a zamiešajte.

Hotovú zmes rozdeľte na štyri časti a z každej vytvarujte placku. Placku opečte pri stredne vysokej teplote na repkovom olej z 4-5 minút z jednej strany. Po prevrátení na ňu položte paprikový syr a pečte ďalších 4-5 minút. Keď sa syr roztopí placka je hotová.

Na rozkrojenú žemľu položte placku, plátok paradajky, červenú cibuľu, avokádo a čerstvú salsu. Dobrú chuť!