Úvod Bezmäsité 4 recepty na vegetariánske hamburgery, v ktorých nenájdete ani trochu mäsa!

4 recepty na vegetariánske hamburgery, v ktorých nenájdete ani trochu mäsa!

640

V našej strave nesmie chýbať predovšetkým jedna vec – pestrosť. Obľúbené jedlá si môžeme pomocou niekoľkých nových ingrediencií zmeniť na nepoznanie.

To je aj prípad vegetariánskych hamburgerov, ktoré si vás získajú štedrou dávkou zeleniny a syrov, ako aj nezvyčajnými kombináciami. Vyberte si svojho favorita, alebo ich vyskúšajte všetky. Dobrú chuť!

Quinoa a pizza burger

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt quinoa a pizza burger

Ingrediencie na štyri porcie:

4 žemle

170 g uvarenej quinoy

425 g sterilizovanej fazule, ideálne červenej, bez slaného nálevu, opláchnutej vo vode

55 g paradajkovej pasty (alebo pretlaku)

1 polievková lyžica sušeného oregana

1 čajová lyžička cesnakového prášku

soľ podľa chuti

čierne korenie podľa chuti

4 kolieska mozzarelly

nastrúhaný parmezán podľa chuti

paradajková omáčka

čerstvá bazalka

Postup:

Rúru predhrejte na 200 °C.

Vo veľkej mise zmiešajte quinou, fazuľu, paradajkovú pastu a koreniny (oregano, cesnakový prášok, soľ a čierne korenie). Keď zmes dobre premiešate, rozdeľte ju na štyri časti. Z každej vytvarujte do tvaru placky.

Hotové placky položte na plech vystlaný papierom na pečenie. Na vrch placiek položte plátok mozzarelly a pečte 12-15 minút.

Hotové placky položte na rozkrojené žemle, polejte ich paradajkovou omáčkou, posypte parmezánom a ozdobte čerstvou bazalkou. Podávajte ešte teplé. Dobrú chuť!

Burger s čiernou fazuľou a kukuricou

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt hamburger s fazulou

Ingrediencie na štyri porcie:

4 žemle

425 g čiernej sterilizovanej fazule, prepláchnutej vo vode a osušenej

125 g uvarenej hnedej ryže

175 g kukurice

1/2 čajovej lyžičky cesnakového prášku

1 čajová lyžička chilli

1 vajíčko

soľ podľa chuti

čierne korenie podľa chuti

30 g korenenej strúhanky (postačí ak strúhanku zmiešajte s obľúbenými koreninami)

repkový olej

4 plátky paprikového syra

1 paradajka

1 cibuľa

1 avokádo

salsa (doma si ju pripravíte zmiešaním cibule a pradajky pokrájaných na malé kocky, s chilli alebo inou pálivou paprikou, limetkovou šťavou a soľou).

Postup:

Vo veľkej mise zmiešajte čiernu fazuľu, ryžu, kukuricu, koreniny a vajíčko. Ingrediencie rozpučte na kašu.

Potom pridajte strúhanku a zamiešajte.

Hotovú zmes rozdeľte na štyri časti a z každej vytvarujte placku. Placku opečte pri stredne vysokej teplote na repkovom olej z 4-5 minút z jednej strany. Po prevrátení na ňu položte paprikový syr a pečte ďalších 4-5 minút. Keď sa syr roztopí placka je hotová.

Na rozkrojenú žemľu položte placku, plátok paradajky, červenú cibuľu, avokádo a čerstvú salsu. Dobrú chuť!

Karfiolovo-cícerový burger

Súvisiaci obrázok

Ingrediencie na štyri porcie:

4 žemle

1 celý karfiol

1 čajová lyžička soli

425 g cíceru z konzervy, prepláchnutého a usušeného

1 malá cibuľa pokrájaná na kolieska

1 červená hrubostenná paprika pokrájaná na malé kocky

1 roztlačený strúčik cesnaku

hrsť petržlenovej vňati nakrájanej nadrobno

1 čajová lyžička kurkumy

1/2 čajovej lyžičky rasce

soľ na dochutenie

čierne korenie podľa chuti

humus

1 paradajka

kyslé uhorky

šalát

Postup:

Rúru predhrejte na 180 °C.

Misu vysteľte čistou utierkou alebo gázou. Karfiol postrúhajte a posoľte. Takto ho nechajte odpočívať približne 20 minút. Po dvadsiatich minútach z neho pomocou utierky vyžmýkajte vodu.

Ku karfiolu pridajte cícer, cibuľu, papriku, cesnak a koreniny. Zmes roztlačte na kašu.

Túto zmes potom rozdeľte na štyri rovnaké časti a vyformujte z nich placky. Položte ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte ich približne 20 minút.

Hotové placky položte na rozkrojené žemle. Potrite ich humusom, pridajte šalát, paradajku a kyslé uhorky. Podávajte ešte teplé.

Dobrú chuť!

Burger so sladkými zemiakmi a bielou fazuľou

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt hamburger so sladkymi zemiakmi

Ingrediencie na štyri porcie:

4 žemle

1 stredne veľký batat (sladký zemiak), upečený a olúpaný

425 g bielej fazule z konzervy alebo uvarenej, prepláchnutej a usušenej

1 malá cibuľa pokrájaná na kolieska

1 čajová lyžička cesnakového prášku

1 čajová lyžička chilli lupienkov (maličkých kúskov)

15 g lahôdkového droždia

hrsť petržlenovej vňate posekanej nadrobno,1 polievková lyžica

citrónovej šťavy

45 g ochutenej strúhanky (akýmikoľvek koreninami, ktoré máte radi)

soľ podľa chuti

čierne korenie podľa chuti

majonéza

1 červená cibuľa

1 avokádo

Postup:

Rúru predhrejte na 180 °C.

Vo veľkej mise zmiešajte sladký zemiak s bielou fazuľou, cibuľou, petržlenovou vňaťou, citrónovou šťavou a koreninami. Roztlačte ich na kašu. Potom prisypte strúhanku a premiešajte.

Hotovú zmes rozdeľte na štyri časti a vyformujte z nich placky. Na panvici ich opražte na olivovom oleji – z každej strany tri minúty.

Potom ich preložte na papierom na pečenie vystlanom plechu približne 10 minút.

Teplé placky položte na rozkrojené žemle, pridajte majonézu, avokádo, cibuľu a podávajte ešte teplé.

Dobrú chuť!

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!