4 recepty na vegetariánske hamburgery, v ktorých nenájdete ani trochu mäsa!

521

V našej strave nesmie chýbať predovšetkým jedna vec – pestrosť. Obľúbené jedlá si môžeme pomocou niekoľkých nových ingrediencií zmeniť na nepoznanie.

To je aj prípad vegetariánskych hamburgerov, ktoré si vás získajú štedrou dávkou zeleniny a syrov, ako aj nezvyčajnými kombináciami. Vyberte si svojho favorita, alebo ich vyskúšajte všetky. Dobrú chuť!

Quinoa a pizza burger

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt quinoa a pizza burger

Ingrediencie na štyri porcie:

4 žemle

170 g uvarenej quinoy

425 g sterilizovanej fazule, ideálne červenej, bez slaného nálevu, opláchnutej vo vode

55 g paradajkovej pasty (alebo pretlaku)

1 polievková lyžica sušeného oregana

1 čajová lyžička cesnakového prášku

soľ podľa chuti

čierne korenie podľa chuti

4 kolieska mozzarelly

nastrúhaný parmezán podľa chuti

paradajková omáčka

čerstvá bazalka

Postup:

Rúru predhrejte na 200 °C.

Vo veľkej mise zmiešajte quinou, fazuľu, paradajkovú pastu a koreniny (oregano, cesnakový prášok, soľ a čierne korenie). Keď zmes dobre premiešate, rozdeľte ju na štyri časti. Z každej vytvarujte do tvaru placky.

Hotové placky položte na plech vystlaný papierom na pečenie. Na vrch placiek položte plátok mozzarelly a pečte 12-15 minút.

Hotové placky položte na rozkrojené žemle, polejte ich paradajkovou omáčkou, posypte parmezánom a ozdobte čerstvou bazalkou. Podávajte ešte teplé. Dobrú chuť!