
V našej strave nesmie chýbať predovšetkým jedna vec – pestrosť. Obľúbené jedlá si môžeme pomocou niekoľkých nových ingrediencií zmeniť na nepoznanie.
To je aj prípad vegetariánskych hamburgerov, ktoré si vás získajú štedrou dávkou zeleniny a syrov, ako aj nezvyčajnými kombináciami. Vyberte si svojho favorita, alebo ich vyskúšajte všetky. Dobrú chuť!
Quinoa a pizza burger
Ingrediencie na štyri porcie:
4 žemle
170 g uvarenej quinoy
425 g sterilizovanej fazule, ideálne červenej, bez slaného nálevu, opláchnutej vo vode
55 g paradajkovej pasty (alebo pretlaku)
1 polievková lyžica sušeného oregana
1 čajová lyžička cesnakového prášku
soľ podľa chuti
čierne korenie podľa chuti
4 kolieska mozzarelly
nastrúhaný parmezán podľa chuti
paradajková omáčka
čerstvá bazalka
Postup:
Rúru predhrejte na 200 °C.
Vo veľkej mise zmiešajte quinou, fazuľu, paradajkovú pastu a koreniny (oregano, cesnakový prášok, soľ a čierne korenie). Keď zmes dobre premiešate, rozdeľte ju na štyri časti. Z každej vytvarujte do tvaru placky.
Hotové placky položte na plech vystlaný papierom na pečenie. Na vrch placiek položte plátok mozzarelly a pečte 12-15 minút.
Hotové placky položte na rozkrojené žemle, polejte ich paradajkovou omáčkou, posypte parmezánom a ozdobte čerstvou bazalkou. Podávajte ešte teplé. Dobrú chuť!