
Poznáme to asi všetci. Spokojnosť s koláčom či tortou, ktoré sme vytvorili, nás odpálila do výšin. Pochválil nás manžel, decká sa tešia a vy už čakáte na hostí, ktorí sa majú zastaviť na popoludňajšie kávičku a koláčik.
Čo sa však stane. Ideme krájať výtvor, na ktorom je čokoládová poleva, čo nie vždy dopadne dobre. Hoci si nôž namočíme v horúcej vode, čokoládová poleva sa poláme. Nadšenie je preč, na rad prichádza stres z toho, ako ideme výrobok servírovať. S týmito tipy sa vám to už nikdy nestane.
Tip číslo jedna
100 gramov masla
3 lyžice kakaa
1 lyžica hladkej múky
1/2 lyžice práškového cukru
5 lyžíc mlieka
vanilkový extrakt
Postup:
Do hrnca dáme 50 gramov masla, kakao, hladkú múku, cukor a mlieko. Zmes privedieme do varu a neustále miešame. Keď je hmota rozpustená, pridáme ešte 50 gramov masla a vanilkový extrakt. Ak sa nám zdá hmota príliš hustá, pridáme trošku mlieka.