100 % ovocná výživa nie len pre najmenších maškrtníkov

1002

Postup:

Ovocie umyjeme, ošúpeme, nakrájame a rozmixujeme. Rozmixujeme aj piškóty. Zmiešame do jednej misky.

Posypeme škoricou, polejeme medom a zamiešame.

Konzumujeme čo najskôr, kým je ovocie čerstvé.

Pokiaľ máte bezlepkovú diétu, môžete použiť bezlepkové piškóty.

V nasledujúcej časti vám ponúkame tip na ďalšie možné príchute a postup prípravy chutnej a zdravej výživy.

Mrkvovo-broskyňová

Zhruba 1 kg mrkvy ošúpeme, očistíme a nakrájame na kolieska. Dáme do hrnca a zalejeme 1 l dojčenskej vody. Privedieme do varu a na miernom ohni povaríme domäkka. Zatiaľ ošúpeme a vykôstkujeme 1 kg broskýň, nakrájame na kocky a pridáme k mrkve. Rozvarenú zmes rozmixujeme, naplníme do pohárov a 15 minút sterilizujeme pri 85 °C.

Jablkovo-mrkvová

Najprv ošúpeme 1 kg mrkvy a 3 kg jabĺk a nakrájame ich na malé kúsky. Do hrnca dáme mrkvu a jablká, zasypeme 1 kg kryštálového cukru. Pridáme 1 balíček vanilínového cukru a 1/2 ČL kyseliny citrónovej. Podlejeme vodou a rozvaríme domäkka. Všetko dôkladne rozmixujeme, naplníme do pohárikov a dobre uzavrieme. Sterilizujeme 5 až 10 minút pri 90 °C.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt jablkovo mrkvova vyziva

Jablkovo-banánová

Asi 1 kg jabĺk ošúpeme, zbavíme jadierok, nakrájame na kocky a dáme do hrnca. Zalejeme zhruba 750 ml vody, pridáme 3 PL kryštálového cukru a rozvaríme. Zmes necháme mierne vychladnúť. Zatiaľ ošúpeme 3 až 4 banány, nakrájame na kolieska a veľmi jemne pokvapkáme citrónovou šťavou. Banány pridáme k jablkám, dohladka rozmixujeme a naplníme do pohárikov. Dobre uzavrieme a sterilizujeme 20 minút pri 80 °C.

Jablkovo-marhuľová

Ošúpané, jadierok zbavené a nadrobno nakrájané 1 kg jabĺk rozvaríme v malom množstve vody (asi 2,5 dl) spolu s 3 klinčekmi. Ku koncu varenia pridáme 150 g kryštálového cukru a 1 balíček vanilínového cukru. Klinčeky vyberieme, pridáme scedený marhuľový kompót a zmes dohladka rozmixujeme. Zmesou naplníme poháre, ktoré uzatvoríme a sterilizujeme 10 až 15 minút pri 90 °C.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt jablkovo marhulova vyziva

Jablkovo-hrušková

Najprv očistíme, ošúpeme a zbavíme jadierok 4 kg jabĺk a 1 kg hrušiek. Ovocie nakrájame na menšie kúsky, dáme do veľkého hrnca s 3 l vody a povaríme domäkka. Šťavu zlejeme, k ovociu pridáme 500 g kryštálového cukru. V troche vody rozmiešame 3 balíčky vanilkového pudingu v prášku, pridáme k ovociu a povaríme do zhustnutia. Nakoniec zmes ponorným mixérom dohladka rozmixujeme. Výživu nalejeme do malých pohárikov, dobre uzavrieme a 20 minút sterilizujeme pri 85 °C.