Úvod Bezmäsité 100 {40c8636523d350170d5fcb489075594425cc4716949a396a8b518df0ff0116bb} ovocná výživa nie len pre najmenších maškrtníkov

100 {40c8636523d350170d5fcb489075594425cc4716949a396a8b518df0ff0116bb} ovocná výživa nie len pre najmenších maškrtníkov

1009

Kupované detské výživy nie sú čerstvé, pretože musia byť sterilizované alebo konzervované. Navyše môžu obsahovať veľa cukru alebo iné aditíva. Niet nad to keď si doma vyrobíme vlastné ovocné pyré, ktoré ocenia deti i dospelí.

Denný prísun čerstvého ovocia je veľmi dôležitý pre doplnenie vitamínov a iných zdraviu prospešných látok. Rozmixované ovocie je ľahšie stráviteľné a telo dokáže lepšie vstrebať živiny.

Ingrediencie:

1 jablko

1 hruška

1 banán

10 piškót

1/2 lyžičky škorice

1 lyžička medu

Postup:

Ovocie umyjeme, ošúpeme, nakrájame a rozmixujeme. Rozmixujeme aj piškóty. Zmiešame do jednej misky.

Posypeme škoricou, polejeme medom a zamiešame.

Konzumujeme čo najskôr, kým je ovocie čerstvé.

Pokiaľ máte bezlepkovú diétu, môžete použiť bezlepkové piškóty.

V nasledujúcej časti vám ponúkame tip na ďalšie možné príchute a postup prípravy chutnej a zdravej výživy.

Mrkvovo-broskyňová

Zhruba 1 kg mrkvy ošúpeme, očistíme a nakrájame na kolieska. Dáme do hrnca a zalejeme 1 l dojčenskej vody. Privedieme do varu a na miernom ohni povaríme domäkka. Zatiaľ ošúpeme a vykôstkujeme 1 kg broskýň, nakrájame na kocky a pridáme k mrkve. Rozvarenú zmes rozmixujeme, naplníme do pohárov a 15 minút sterilizujeme pri 85 °C.

Jablkovo-mrkvová

Najprv ošúpeme 1 kg mrkvy a 3 kg jabĺk a nakrájame ich na malé kúsky. Do hrnca dáme mrkvu a jablká, zasypeme 1 kg kryštálového cukru. Pridáme 1 balíček vanilínového cukru a 1/2 ČL kyseliny citrónovej. Podlejeme vodou a rozvaríme domäkka. Všetko dôkladne rozmixujeme, naplníme do pohárikov a dobre uzavrieme. Sterilizujeme 5 až 10 minút pri 90 °C.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt jablkovo mrkvova vyziva

Jablkovo-banánová

Asi 1 kg jabĺk ošúpeme, zbavíme jadierok, nakrájame na kocky a dáme do hrnca. Zalejeme zhruba 750 ml vody, pridáme 3 PL kryštálového cukru a rozvaríme. Zmes necháme mierne vychladnúť. Zatiaľ ošúpeme 3 až 4 banány, nakrájame na kolieska a veľmi jemne pokvapkáme citrónovou šťavou. Banány pridáme k jablkám, dohladka rozmixujeme a naplníme do pohárikov. Dobre uzavrieme a sterilizujeme 20 minút pri 80 °C.

Jablkovo-marhuľová

Ošúpané, jadierok zbavené a nadrobno nakrájané 1 kg jabĺk rozvaríme v malom množstve vody (asi 2,5 dl) spolu s 3 klinčekmi. Ku koncu varenia pridáme 150 g kryštálového cukru a 1 balíček vanilínového cukru. Klinčeky vyberieme, pridáme scedený marhuľový kompót a zmes dohladka rozmixujeme. Zmesou naplníme poháre, ktoré uzatvoríme a sterilizujeme 10 až 15 minút pri 90 °C.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt jablkovo marhulova vyziva

Jablkovo-hrušková

Najprv očistíme, ošúpeme a zbavíme jadierok 4 kg jabĺk a 1 kg hrušiek. Ovocie nakrájame na menšie kúsky, dáme do veľkého hrnca s 3 l vody a povaríme domäkka. Šťavu zlejeme, k ovociu pridáme 500 g kryštálového cukru. V troche vody rozmiešame 3 balíčky vanilkového pudingu v prášku, pridáme k ovociu a povaríme do zhustnutia. Nakoniec zmes ponorným mixérom dohladka rozmixujeme. Výživu nalejeme do malých pohárikov, dobre uzavrieme a 20 minút sterilizujeme pri 85 °C.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!