Nepečený Ferrero Rocher Cheesecake: Rýchly, jednoduchý a bude ho milovať celá rodina

13359

Ako na to?

Do mixéra si vysypeme kukuričné ​​lupienky a rozdrvíme ich na hladko. Následne k nim pridáme maslo, ktoré sme nechali predtým roztopiť a zamiešame. Pridáme kakao a znovu pustíme mixér, aby sme získali jednoliatu hmotu, ktorá bude slúžiť ako základ namiesto pečeného korpusu.

Túto zmes si následne dáme do formy a poriadne ich utlačíme nielen na dne, ale mierne zdvihneme aj po okrajoch. Takto pripravený základ pre cheesecake vložíme do chladničky aspoň na 20 minút.

Lieskové orechy umiestnime na malú chvíľu do rúry, aby sa mierne zapiekli. Po vybratí ich ešte teplé dáme do mixéra a rozdrvíme ich na čo najjemnejšie hmotu. Do mixéra k nim prilejeme polovicu smotany na šľahanie a znovu rozmixujeme. Na záver do nádoby pridáme ešte mascarpone, vanilkovú arómu a cukor a znovu zapneme mixér. Vznikne nám jednoliata hmota, ktorá tvorí krém.

Základ z kukuričných lupienkov vyberieme z chladničky a vylejeme naň krém z lieskových orechov a mascarpone. Krém pekne zarovnáme, môžeme aj potriasť formou, aby lepšie “sadol”.

Do misky si dáme horkú čokoládu rozdrobenú na menšie kúsky a prilejeme k nej zvyšok smotany na šľahanie. Dáme v niekoľkých intervaloch do mikrovlnky (len na pár sekúnd) a zakaždým premiešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Môžeme zahriať aj na sporáku. Čokoládovú polevu následne vylejeme na krém z lieskových orechov a úhľadne ju zarovnáme.

Tortu nakoniec ozdobíme čokoládovými cukríkmi po okrajoch. Ak máte zvyšné lieskové orechy, môžete ich rozdrviť na väčšie kúsky a posypať nimi tortu. Ten potom umiestnime do chladničky aspoň na hodinu, aby zatuhol.

Celý postup si pre lepšie znázornenie môžete prezrieť aj vo forme videa!