9. Palacinky po francúzsky
Plnka: 100 g nastrúhanej čokolády, 5 dl mlieka, 1 čokoládový puding v prášku, 2 dl šlahačkovej smotany.
Postup:
Mlieko rozmiešame s pudingovým práškom a cukrom, za stáleho miešania privedieme do varu a odstavíme z ohňa.
Do ešte horúceho pudingu vmiešame nastrúhanú čokoládu a po vychladnutí smotanu.
Na každú palacinku nastriekame pomocou cukrárskeho vrecka s rovnou trubičkou trochu náplne, stočíme ju a podávame ozdobené nastrúhanou čokoládou, môžeme pridať aj ovocie.
[hana-code-insert name=’inline graftext’ /]
10. Slano-sladké
Plnka: 150 g kuracích pŕs, 4 lyžice lekváru, 100 ml červeného suchého vína, lyžičku škorice, 50 g masla, soľ a korenie.
Postup:
Že kuracina a sladká omáčka nejdú dohromady? Omyl! Kurča nakrájajte na kocky a na oleji ich v panvici asi 10 minút opekajte, potom k nim pridajte lekvár, víno, škoricu, maslo, a kto chce, môže doplniť aj rum alebo vlašské orechy.
Priklopte a nechajte pod pokrievkou asi 10 minút pracovať. Potom zapnite varič na plný výkon, odstráňte pokrievku a nechajte omáčku zredukovať.
Potom ňou naplňte palacinky, klasicky ich zmotajte, pridajte čerstvé lístky šalátu podľa chuti (napríklad valeriánku či lollo rosso).
Dobrú chuť!
[irp posts=”20112″ name=”Ľahká a výživná banánová omeleta, vhodná ako chutné raňajky”]