Sladké rezy sú zase hit: Lahodia oku a zvládne ich aj začiatočník!

1574

Dunajské vlny s broskyňami

Dunajské vlny s broskvemi

Ingrediencie na menší pekáčik:

175 g krupicového cukru

1 balenie vanilkového cukru

200 g masla

5 vajec

štipka soli

200 g polohrubej múky

1 balenie prášku do pečiva

3 lyžice kakaa

2 lyžice mlieka

1 broskyňový kompót

Na krém:

450 ml mlieka

1 balíček vanilkového pudingu

100 g krupicového cukru

150 g masla

čokoládová poleva

Postup:

Broskyne vyberieme zo šťavy a necháme odkvapkať na sitku. Rúru predhrejeme na 180 °C. Krupicový aj vanilkový cukor a zmäknuté maslo ušľaháme v robote do peny. Pridáme vajce a ešte chvíľu šľaháme.

Múku zmiešame s práškom do pečiva, vanilkovým cukrom a štipkou soli a pridáme k maslovej pene. Prešľaháme, až vznikne hladké cesto.

Pekáčik vyložíme papierom na pečenie a nalejeme na neho asi polovicu cesta.

Do druhej polovice vmiešame kakao a trochu mlieka. Potom tmavé cesto nerovnomerne nanesieme na svetlé. Poukladáme odkvapkanými broskyňami a pečieme v predhriatej rúre asi 25 minút. Necháme vychladnúť.

Maslo vyberieme z chladničky. Z mlieka, cukru a vanilkového prášku uvaríme puding. Za občasného miešania ho necháme schladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme do peny a zmiešame s pudingom. Obe hmoty by mali mať rovnakú teplotu, aby sa maslo nezrazilo. Vzniknutý krém rozotrieme na vychladnutý koláč.

Potom rozohrejeme čokoládovú polevu a rýchlo ňou potrieme celé rezy. Necháme mierne stuhnúť a nakrájame na rezy. Predídeme tak popraskaniu polevy. Keď poleva stuhne, zakryjeme celý koláč alobalom a dáme vychladiť do druhého dňa.

Tip: Namiesto čokoládovej polevy môžete dezert pred podávaním posypať kakaom alebo grankom. Namiesto broskýň môžete použiť iné zavárané ovocie, napríklad čerešne či višne.