SALKO nie je len do kávy: Možno ho použiť aj do omáčok, dezertov či likérov

519

Karamelovo-banánové rezy

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt karamelovo bananove rezy

5 vajec

200 g krupicového cukru

5 lyžíc studenej vody

200 g polohrubej múky

1 prášok do pečiva

ríbezľový džem

4 väčšie banány

Krém:

250 g masla

1 Tatra Salko (Tatra Salko Karamel)

čokoláda na varenie

Postup:

1. Z vajec oddelíme bielky, z ktorých ušľaháme tuhý sneh. Žĺtky zmiešame s cukrom i vodou a postupne k nim pridávame múku s práškom do pečiva. Nakoniec doplníme sneh z bielkov.

2. Cesto nalejeme na vymastený, vysypaný plech a upečieme. Korpus necháme vychladnúť, potom ho potrieme džemom a husto pokryjeme kolieskami nakrájanými z olúpaných banánov.

3. Tatra Salko necháme skaramelizovať (alebo použijeme Salko Karamel) a dáme vychladnúť. Potom ich dohladka vyšľaháme s maslom a krém nanesieme na banány.

4. Pozor – dezert sa krája na rezy až po stuhnutí.

Tip: Chuť múčnika sa umocní, keď ho husto posypeme strúhanou čokoládou.