Pudingový krém s tvarohom a ovocím
Ingrediencie na 6 porcií:
400 ml mlieka
1 balenie vanilkového pudingu
3 lyžice krupicového cukru
50 ml tuzemáku
250 ml mäkkého tvarohu
čerstvé jahody a hrozno na ozdobu
lístky čerstvej mäty
kandizovaná pomarančová kôra
práškový cukor
Pracovný postup:
Dáme variť 200 ml mlieka s cukrom. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame pudingový prášok a do horúceho mlieka ho za stáleho miešania nalejeme. Varíme dve minúty, potom odstavíme a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Po chvíli vmiešame tuzemák.
Do vychladnutého pudingu pridáme mäkký tvaroh a robotom s metlami na šľahanie vyšľaháme hladký krém.
Ten preložíme do pohárov a ozdobíme umytým a pokrájaným ovocím, lístky mäty a kandizovanou pomarančovou kôrou. Môžeme tesne pred podávaním ešte poprášiť práškovým cukrom.