Puding v hlavnej roli: Sladkosti, ktoré sa rozplynú na jazyku

612

Pudingový krém s tvarohom a ovocím

Ingrediencie na 6 porcií:

400 ml mlieka

1 balenie vanilkového pudingu

3 lyžice krupicového cukru

50 ml tuzemáku

250 ml mäkkého tvarohu

čerstvé jahody a hrozno na ozdobu

lístky čerstvej mäty

kandizovaná pomarančová kôra

práškový cukor

Pracovný postup:

Dáme variť 200 ml mlieka s cukrom. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame pudingový prášok a do horúceho mlieka ho za stáleho miešania nalejeme. Varíme dve minúty, potom odstavíme a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Po chvíli vmiešame tuzemák.

Do vychladnutého pudingu pridáme mäkký tvaroh a robotom s metlami na šľahanie vyšľaháme hladký krém.

Ten preložíme do pohárov a ozdobíme umytým a pokrájaným ovocím, lístky mäty a kandizovanou pomarančovou kôrou. Môžeme tesne pred podávaním ešte poprášiť práškovým cukrom.