Odľahčená večera, ktorá vám nepridá kilá a privolá leto: 3 skvelé a hlavne jednoduché recepty

1843

Sendvič s trhaným bravčovým

Sendvič s trhaným vepřovým masem

Ingrediencie pre 4 osoby:

600-800 g bravčovej krkovičky bez kosti vcelku

1 lyžica trstinového cukru

2-3 lyžice dijonskej horčice

2 strúčiky cesnaku

2 lyžice olivového oleja

korenie a soľ

4 chlebové žemle

1/2 šalátové uhorky

valeriánku

Postup:

Z trstinového cukru, jednej lyžice horčice, prelisovaného cesnaku, olivového oleja, soli a korenia vymiešajte marinádu a tou potrite mäso zo všetkých strán. Nechajte ho potom aspoň 24 hodín odležať v chladničke.

Potom dajte krkovičku do pekáča a pri teplote 130 °C ju pečte asi 4 hodiny. Priebežne podlievajte a nalievajte výpekom. Preneste do misy a nechajte vychladnúť. Potom mäso vidličkou natrhajte.

Žemle pozdĺžne prekrojte, potrite horčicou, poukladajte naň bohatú vrstvu trhaného mäsa a doplňte plátky uhorky a valeriánky.

Priklopte a podávajte.

Dobrú chuť!