Sendvič s trhaným bravčovým
Ingrediencie pre 4 osoby:
600-800 g bravčovej krkovičky bez kosti vcelku
1 lyžica trstinového cukru
2-3 lyžice dijonskej horčice
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice olivového oleja
korenie a soľ
4 chlebové žemle
1/2 šalátové uhorky
valeriánku
Postup:
Z trstinového cukru, jednej lyžice horčice, prelisovaného cesnaku, olivového oleja, soli a korenia vymiešajte marinádu a tou potrite mäso zo všetkých strán. Nechajte ho potom aspoň 24 hodín odležať v chladničke.
Potom dajte krkovičku do pekáča a pri teplote 130 °C ju pečte asi 4 hodiny. Priebežne podlievajte a nalievajte výpekom. Preneste do misy a nechajte vychladnúť. Potom mäso vidličkou natrhajte.
Žemle pozdĺžne prekrojte, potrite horčicou, poukladajte naň bohatú vrstvu trhaného mäsa a doplňte plátky uhorky a valeriánky.
Priklopte a podávajte.
Dobrú chuť!