Noky so špenátom, šunkou a vajcom
INGREDIENCIE
450 g mrazeného listového špenátu
2 lyžice olivového oleja
1 cibuľu
250 ml smotany na varenie
soľ
mleté čierne korenie
2 strúčiky cesnaku
600 g zemiakových nokov (chladených)
200 g šunky
1 lyžicu masla
4 vajcia
POSTUP
1. Špenát necháme rozmraziť. Podľa potreby ho nakrájame na menšie kúsky. V kastróliku na oleji necháme zosklovatieť nadrobno nasekanú cibuľu. Prilejeme smotanu, privedieme ju k varu a necháme trochu zredukovať.
2. Do kastróliku so smotanou pridáme špenát. Dochutíme ho soľou, korením a prelisovaným cesnakom, krátko ho podusíme a odstavíme ho.
3. Noky ohrejeme podľa návodu na obale. Šunku nakrájame na kocky a orestujeme na masle. Vajcia uvaríme natvrdo.
4. Noky premiešame so špenátom a rozdelíme ich na taniere. Každú porciu posypeme trochou šunky a doplníme vajíčkom.