Milujete noky? Ich príprava je jednoduchá a chutia božsky. Skúste naše overené recepty

4153

Zapečené gnocchi s cuketou a paradajkami

INGREDIENCIE

1 balenie chladených gnocchi (500 g)
soľ
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
olivový olej
2 menšie cukety
400 g posekaných paradajok z konzervy
soľ
mleté čierne korenie
3 lyžice nasekaných byliniek (bazalka, oregano)
125 g nastrúhanej mozzarelly
50 g najemno strúhaného parmezánu

POSTUP

1. Gnocchi vsypeme do osolenej vody a asi 2 minúty ich povaríme. Scedíme ich a necháme odkvapkať.

2. V panvici na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme očistenú, na malé kúsky pokrájanú cuketu. Tiež ju opražíme a zalejeme ju paradajkami. Pridáme bylinky, soľ a korenie. Všetko krátko povaríme.

3. Do omáčky vmiešame gnocchi a všetko preložíme do zapekacej misky. Navrch zmes posypeme mozzarellou a parmezánom.

4. Zapekaciu misku vložíme do rúry. Gnocchi pri 200 °C zapekáme, kým sa syry nerozpustia.