Potrebujete tip na nedeľný obed? Lahodné recepty v štýle zamiešať, zapiecť a zjesť!

5167

Treska so zeleninou

Na 4 porcie potrebujete:

500 g tresky

1 cibuľu

200 g mrazených zelených fazuliek

200 g mrkvy

300 g zemiakov

soľ

mleté čierne korenie

mletú sladkú papriku

300 ml smotany

2 lyžice masla

1 lyžicu hladkej múky

2121

Zemiaky ošúpte a nakrájajte na menšie kúsky. Mrkvu očistite a nakrájajte na kúsky alebo kolieska. Cibuľu nakrájajte na štvrtky. Zeleninu spolu s fazuľkami zmiešajte v mise a osoľte. Zapekaciu misu vymažte lyžicou masla a na dno rozložte všetku zeleninu. Rybu osoľte, okoreňte a posypte mletou paprikou. Potom kúsky ryby naukladajte na zeleninu. V 200 ml smotany rozmiešajte hladkú múku a zmes nalejte na zeleninu s rybou. Navrch dajte kúsky zvyšného masla. Vložte do predhriatej rúry na 180 °C a pečte asi 30 minút. Až v tejto chvíli nalejte na zmes zvyšnú smotanu a pokrm ešte krátko dopečte.

Tip: Zeleninu premiešajte pred zapečením ešte lyžicou nasekanej petržlenovej vňate.