Treska so zeleninou
Na 4 porcie potrebujete:
500 g tresky
1 cibuľu
200 g mrazených zelených fazuliek
200 g mrkvy
300 g zemiakov
soľ
mleté čierne korenie
mletú sladkú papriku
300 ml smotany
2 lyžice masla
1 lyžicu hladkej múky
2121
Zemiaky ošúpte a nakrájajte na menšie kúsky. Mrkvu očistite a nakrájajte na kúsky alebo kolieska. Cibuľu nakrájajte na štvrtky. Zeleninu spolu s fazuľkami zmiešajte v mise a osoľte. Zapekaciu misu vymažte lyžicou masla a na dno rozložte všetku zeleninu. Rybu osoľte, okoreňte a posypte mletou paprikou. Potom kúsky ryby naukladajte na zeleninu. V 200 ml smotany rozmiešajte hladkú múku a zmes nalejte na zeleninu s rybou. Navrch dajte kúsky zvyšného masla. Vložte do predhriatej rúry na 180 °C a pečte asi 30 minút. Až v tejto chvíli nalejte na zmes zvyšnú smotanu a pokrm ešte krátko dopečte.
Tip: Zeleninu premiešajte pred zapečením ešte lyžicou nasekanej petržlenovej vňate.