Ľahká a výživná banánová omeleta, vhodná ako chutné raňajky

231

Postup:

Elektrickú rúru si predhrejeme na 150 stupňov. Nakrájané banány rozmixujeme s vajcami, smotanou, ovsenými vločkami a lyžicou cukru na jemnú hmotu.

Panvicu alebo zapekaciu misku vymastíme kokosovým olejom alebo maslom a banánový krém do nej nalejeme. Dáme piecť do rúry na 25 minút.

Lehká a výživná banánová omeleta

Po upečení omeletku naporcujeme na diely, ozdobíme nakrájanými banánmi, posypeme nasekanými vlašskými orechami a pokvapkáme medom. Môžeme obmieňať, čím omeletku ozdobíme – napr. lesným ovocím, šľahačkou alebo čokoládou: fantázii a chutiam sa tu medze nekladú. Stravníci tento ľahučký dezert veľmi ocenia a nemusíte ho podávať len na raňajky, ale zakaždým, keď vás bude naháňať chuť na sladké.

Dobrú chuť!