V hlavnej roli SYR: Pivný dip, mäsové guličky a karfiolové placičky

1203

Mäsové guľôčky v pikantnej paradajkovej omáčke

Na 4 veľké porcie potrebujete:

500 g mletého hovädzieho

1 vajce

lyžičku soli

lyžičku oregana

korenie

lyžičku harrisy

lyžicu olivového oleja

Na omáčku:

2 plechovky drvených paradajok

2-3 lyžičky harrisy

4 strúčiky cesnaku

soľ

1-2 lyžičky oregana

mleté ​​čierne korenie

2 hrste syra (napr. gouda)

Postup:

Rúru predhrejte na 220 °C. Mäso spojte s vajíčkom a ochuťte soľou, oreganom, čerstvo mletým korením a harissou. Plech alebo panvicu, ktorá smie do rúry, vytrite olejom a naolejovanými rukami do nej klaďte malé guľôčky z mäsa. Dajte asi na 10 minút piecť, aby sa mäso zatiahlo.

Medzitým zmiešajte paradajky s harissou, nasekaným cesnakom, soľou, oreganom a čerstvo mletým korením. Nalejte na predpečené guľôčky, teplotu stiahnite na 180 °C a pečte ešte asi 20 minút, až je mäso prepečené. Zasypte syrom a dajte naposledy na pár minút zapiecť. Podávajte s obľúbenými cestovinami.