Postup:
Vajíčka vymiešame s cukrom do peny. Postupne pridáme olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a škoricou.
Takto pripravené cesto si navrstvíme na plech, ktorý sme si vyložili papierom a na dno poskladali na kolieska nakrájaný banán. Pečieme pri teplote 190 stupňov pekne do zlatista.
V hrnci skaramelizujeme 300 g cukru. Keď máme karamel hotový, pridáme smotanu na šľahanie a za stáleho miešania hmotu spojíme. Odstránime z ohňa a do ešte teplého karamelu pridáme maslo, ktoré miešaním rozpustíme a necháme vychladnúť.
[hana-code-insert name=’inline graftext’ /]
Kyslú smotanu zmiešame s mliekom a následne pridávame po častiach karamelovú hmotu. Spojíme. Pokiaľ by bola hmota moc riedka, vynecháme mlieko.
1/3 krému navrstvíme na upečený plát cesta, poukladáme banány (vcelku alebo ich môžeme i nakrájať) a potrieme to zvyšným krémom.
Vrch ozdobíme strúhanou čokoládou alebo karamelovým dipom.
Dobrú chuť!
[irp]