Bylinkové hody: Roláda s pestom, šalviové ravioli a krém s koriandrom

341

Kuracia roláda s mandľovo-bylinkovým pestom

Kuřecí roláda s mandlovo-bazalkovým pestem

1 zväzok čerstvej bazalky

80 g parmezánu

3 strúčiky cesnaku

2 hrste lúpaných mandlí

soľ a čerstvo mleté ​​čierne korenie

olivový olej

plát vykosteného kuracieho mäsa s kožou

domáci zmes korenia podľa chuti (napr. mletá paprika, koriander,

sušený cesnak, sušené bylinky)

kúsok masla

500 g nových zemiakov

1/2 lyžičky rasce

niekoľko lístkov ligurčeka aj s vňaťou

čerstvá petržlenová vňať

Postup:

Bazalku opláchneme, osušíme a vložíme do nádoby od sekáčika. Pridáme na kúsky nakrájaný parmezán, olúpaný cesnak, lúpané mandle, soľ a korenie podľa chuti a trochu olivového oleja.

Zapneme sekáčik, priebežne pridávame olej, až vznikne pesto požadovanej konzistencie.

Mäsový plát položíme kožou nahor, osolíme, do kože votrieme zmes korenia, otočíme a položíme na rozložený väčší kus alobalu.

Opäť ľahko osolíme a nanesieme pesto. Roládu pevne zamotáme, zabalíme do alobalu a na koncoch pritlačíme. Vložíme do pekáča a pečieme na 160 °C asi 40 minút.

Potom roládu vyberieme, odstránime alobal, preložíme ju do pekáča, poukladáme kúsky masla a pečieme pri 200 °C ešte asi 20 minút dozlatista.

Medzitým, než sa upečie kura, očistíme zemiaky nožom (pri nových to ide ľahko) prekrojíme ich na menšie kúsky, vložíme do hrnca s vodou, osolíme, pridáme trochu rasce a ligurček. Varíme asi 15 minút domäkka. Premiešame s trochou masla a nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame s roládou.

Tip: Pesta si môžete urobiť viac do zásoby a podávať ho napríklad s cestovinami, opečenou pancettou a strúhaným parmezánom.