5 jednoduchých sviatočných šalátov, ktoré vyzerajú ako z reštaurácie

Okrem Vianoc sa nezadržateľne blíži aj Silvester a Nový rok, ktoré si už tradične nevieme predstaviť bez chutného šalátu.

1912

Teplý šalát s kuracím mäsom

8-1

Budeme potrebovať:

400g kuracích pŕs
1 cibuľa
4 zemiaky varené v šupke
2 zelené jablká
2-3 strúčiky cesnaku
zmes šalátov
rastlinný olej
soľ podľa chuti

Na dresing:

300g hustého jogurtu bez prísad
1 zväzok koriandru
1 zväzok kôpru
2 lyžice medu
2 lyžice citrónovej šťavy
soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Kuracie prsia nakrájame na tenké prúžky a opražíme ich na oleji do zlatista. Po upražení ich vyberieme z panvice na obrúsok, aby absorbovala prebytočnú mastnotu. Zľahka osolíme. Osmažíme tiež cibuľu, ktorú nakrájame na menšie kúsky. Jablká očistené od jadra nakrájame na kocky a pokvapkáme ich citrónovou šťavou, aby nám nesčerneli. Uvarené a olúpané zemiaky nakrájame na kocky.

9-1

Pretože je to teplý šalát, všetky ingrediencie postupne opäť pridáme na panvicu, čiže mäso, cibuľu, jablká, zemiaky a pridáme aj nasekaný cesnak, a krátko zohrejeme. Pripravíme si dresing, a to tak, že zmiešame jogurt, citrónovú šťavu, nasekané čerstvé bylinky, korenie a med. Podávame v hlbšom tanieri, kde najprv umiestnime zelený šalát a na neho pridáme našu zmes z panvice. Na záver polejeme dresingom.