4 recepty na vegetariánske hamburgery, v ktorých nenájdete ani trochu mäsa!

521

Burger so sladkými zemiakmi a bielou fazuľou

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt hamburger so sladkymi zemiakmi

Ingrediencie na štyri porcie:

4 žemle

1 stredne veľký batat (sladký zemiak), upečený a olúpaný

425 g bielej fazule z konzervy alebo uvarenej, prepláchnutej a usušenej

1 malá cibuľa pokrájaná na kolieska

1 čajová lyžička cesnakového prášku

1 čajová lyžička chilli lupienkov (maličkých kúskov)

15 g lahôdkového droždia

hrsť petržlenovej vňate posekanej nadrobno,1 polievková lyžica

citrónovej šťavy

45 g ochutenej strúhanky (akýmikoľvek koreninami, ktoré máte radi)

soľ podľa chuti

čierne korenie podľa chuti

majonéza

1 červená cibuľa

1 avokádo

Postup:

Rúru predhrejte na 180 °C.

Vo veľkej mise zmiešajte sladký zemiak s bielou fazuľou, cibuľou, petržlenovou vňaťou, citrónovou šťavou a koreninami. Roztlačte ich na kašu. Potom prisypte strúhanku a premiešajte.

Hotovú zmes rozdeľte na štyri časti a vyformujte z nich placky. Na panvici ich opražte na olivovom oleji – z každej strany tri minúty.

Potom ich preložte na papierom na pečenie vystlanom plechu približne 10 minút.

Teplé placky položte na rozkrojené žemle, pridajte majonézu, avokádo, cibuľu a podávajte ešte teplé.

Dobrú chuť!