Burger so sladkými zemiakmi a bielou fazuľou
Ingrediencie na štyri porcie:
4 žemle
1 stredne veľký batat (sladký zemiak), upečený a olúpaný
425 g bielej fazule z konzervy alebo uvarenej, prepláchnutej a usušenej
1 malá cibuľa pokrájaná na kolieska
1 čajová lyžička cesnakového prášku
1 čajová lyžička chilli lupienkov (maličkých kúskov)
15 g lahôdkového droždia
hrsť petržlenovej vňate posekanej nadrobno,1 polievková lyžica
citrónovej šťavy
45 g ochutenej strúhanky (akýmikoľvek koreninami, ktoré máte radi)
soľ podľa chuti
čierne korenie podľa chuti
majonéza
1 červená cibuľa
1 avokádo
Postup:
Rúru predhrejte na 180 °C.
Vo veľkej mise zmiešajte sladký zemiak s bielou fazuľou, cibuľou, petržlenovou vňaťou, citrónovou šťavou a koreninami. Roztlačte ich na kašu. Potom prisypte strúhanku a premiešajte.
Hotovú zmes rozdeľte na štyri časti a vyformujte z nich placky. Na panvici ich opražte na olivovom oleji – z každej strany tri minúty.
Potom ich preložte na papierom na pečenie vystlanom plechu približne 10 minút.
Teplé placky položte na rozkrojené žemle, pridajte majonézu, avokádo, cibuľu a podávajte ešte teplé.
Dobrú chuť!