Karfiolovo-cícerový burger
Ingrediencie na štyri porcie:
4 žemle
1 celý karfiol
1 čajová lyžička soli
425 g cíceru z konzervy, prepláchnutého a usušeného
1 malá cibuľa pokrájaná na kolieska
1 červená hrubostenná paprika pokrájaná na malé kocky
1 roztlačený strúčik cesnaku
hrsť petržlenovej vňati nakrájanej nadrobno
1 čajová lyžička kurkumy
1/2 čajovej lyžičky rasce
soľ na dochutenie
čierne korenie podľa chuti
humus
1 paradajka
kyslé uhorky
šalát
Postup:
Rúru predhrejte na 180 °C.
Misu vysteľte čistou utierkou alebo gázou. Karfiol postrúhajte a posoľte. Takto ho nechajte odpočívať približne 20 minút. Po dvadsiatich minútach z neho pomocou utierky vyžmýkajte vodu.
Ku karfiolu pridajte cícer, cibuľu, papriku, cesnak a koreniny. Zmes roztlačte na kašu.
Túto zmes potom rozdeľte na štyri rovnaké časti a vyformujte z nich placky. Položte ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte ich približne 20 minút.
Hotové placky položte na rozkrojené žemle. Potrite ich humusom, pridajte šalát, paradajku a kyslé uhorky. Podávajte ešte teplé.
Dobrú chuť!