4 recepty na vegetariánske hamburgery, v ktorých nenájdete ani trochu mäsa!

521

Karfiolovo-cícerový burger

Súvisiaci obrázok

Ingrediencie na štyri porcie:

4 žemle

1 celý karfiol

1 čajová lyžička soli

425 g cíceru z konzervy, prepláchnutého a usušeného

1 malá cibuľa pokrájaná na kolieska

1 červená hrubostenná paprika pokrájaná na malé kocky

1 roztlačený strúčik cesnaku

hrsť petržlenovej vňati nakrájanej nadrobno

1 čajová lyžička kurkumy

1/2 čajovej lyžičky rasce

soľ na dochutenie

čierne korenie podľa chuti

humus

1 paradajka

kyslé uhorky

šalát

Postup:

Rúru predhrejte na 180 °C.

Misu vysteľte čistou utierkou alebo gázou. Karfiol postrúhajte a posoľte. Takto ho nechajte odpočívať približne 20 minút. Po dvadsiatich minútach z neho pomocou utierky vyžmýkajte vodu.

Ku karfiolu pridajte cícer, cibuľu, papriku, cesnak a koreniny. Zmes roztlačte na kašu.

Túto zmes potom rozdeľte na štyri rovnaké časti a vyformujte z nich placky. Položte ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte ich približne 20 minút.

Hotové placky položte na rozkrojené žemle. Potrite ich humusom, pridajte šalát, paradajku a kyslé uhorky. Podávajte ešte teplé.

Dobrú chuť!