Vynikajúce CESTOVINOVÉ šaláty pre horúce dni

2383

Vyskúšajte tieto šaláty a zistíte, že cestovinový šalát vie byť skutočnou delikatesou.

Cestovinový šalát s bravčovou panenkou

Ingrediencie:

250 g krátkych cestovín (napr. Penne)

soľ

olivový olej

250 g mrazených fazuľových strukov

1 červená cibuľa

150 g sterilizovanej pečené papriky

2 veľké listy ľadového šalátu

1 malá červená čakanka

hrsť lístkov rukoly

50 g slnečnicových semienok

200 ml zeleninového vývaru

asi 6 lyžíc bieleho vínneho octu

podľa chuti cukor

drvené čierne korenie

8 plátkov bravčovej panenky

100 ml pomarančového džús

2 lyžice pomarančovej marmelády

podľa chuti sójová omáčka

Postup:

1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu. Scedíme ich, necháme odkvapkať a v mise ich premiešame s troškou oleja.

2. Struky krátko povaríme v osolenej vode. Scedíme ich, schladíme studenou vodou a necháme odkvapkať. Ošúpanú cibuľu nakrájame na jemné mesiačiky, papriku na menšie kúsky. Listy šalátov opláchneme, vytrepeme z nich vodu a podľa potreby ich natrháme na menšie kúsky.

3. K cestovinám pridáme fazuľky, cibuľu, papriku, listy šalátov a nasucho opražené slnečnicové semienka. Polovicu vývaru prevaríme s octom na polovicu. Dresing dochutíme cukrom, soľou a korením, necháme ho vychladnúť a vmiešame ho do šalátu.

4. Medailónky očistíme, osolíme, okoreníme a na oleji na panvici opečieme. Vyberieme ich a výpek zalejeme zvyšným vývarom a pomarančovou šťavou. Pridáme marmeládu a šťavu zvaríme na polovicu. Nakoniec ju dochutíme sójovou omáčkou, popr. soľou a korením, a necháme v nej prehriať medailóniky.

Dobrú chuť!