Urobte si domácu koktailovú párty s týmito úžasnými drinkami

265

Yellow Basil

Yellow Basil

Ingrediencie:

Yellow Basil

2 dl Fernet Stock Citrus

1 dl cukrový sirup

0,5 dl čerstvej citrónovej šťavy

4 dl sódy

15 lístkov bazalky

Postup:

Do džbánu, ktorý ste pred tým naplnili ľadom, nalejte Fernet Stock Citrus, cukrový sirup, citrónovú šťavu a sódu. Pridajte bazalku a dobre premiešajte.

Tip: Recept na cukrový sirup nájdete u drinku Whiskey Sour.

Fernando

Fernando

Ingrediencie:

0,04 l Altfernet Spiced

0,15 l fritz-kolesá

plátok citróna alebo limetky

Postup:

Do pohára vložte niekoľko kociek ľadu a pridajte panáka koreneného Altfernetu Spiced. Až po okraj pohára prilievajte fritz-kolu, ktorá obsahuje viac kofeínu ako väčšina predávaných Coca-Cola. Na záver znovu pokvapkajte niekoľkými kvapkami Altfernetu a ozdobte plátkom citróna.

Fernando perfektne spája horké bylinky s jemnou chuťou vanilky a sviežosťou citrusov.

Bohemica Exotic

Bohemic Exotic

Ingrediencie:

0,04 l Altfernet Original

0,15 l Thomas Henry Mystic Mango

plátok pomaranča

Postup:

Trefne pomenovaný koktail Bohemica Exotique ponúka príjemnú a napriek tomu veľmi intenzívnu horkú chuť fernetu v sprievode jemnej mangovej arómy. Pohár s ľadom doplňte o panáka Altfernetu Original a zvyšok následne dolejte sladkú limonádu s príchuťou Mystic Mango. Neoddeliteľnú súčasť tvorí ozdoba v podobe plátku pomaranča.

BBQ Surprise

BBQ Surprise

Ingrediencie:

8 kociek červeného melóna

1 stonka rozmarínu

pár kvapiek Tabasca podľa chuti (pozor, pálivé)

Mattoni s príchuťou grapefruitu na doliatie

rozmarín na ozdobu

Postup:

Kocky ľadu a melónu vložte do pohára spoločne s rozmarínom, pridajte pár kvapiek tabasca a dolejte Mattoni s príchuťou grapefruitu. Ozdobte rozmarínom.

Exotický ľadový čaj

Exotický ledový čaj

Ingrediencie:

4 sáčky zeleného čaju Pickwick s mangom a jazmínom

200 ml ananásového džúsu

1 zrelé mango

1/2 čerstvého ananásu

1 karambola

500 ml horúcej vody

ľad

Postup:

Čaj s mangom a jazmínom zalejte 500 ml horúcej vody a nechajte vylúhovať 2-3 minúty. Dajte vychladiť. Mango a ananás nakrájame na menšie kocky, karambolu na plátky v tvare hviezdičiek. Do vychladeného čaju prilejte ananásový džús a pridajte ovocie a ľad.

Kokosové frappé inšpirované Bali

Ingrediencie:

2 lyžičky kávy Nescafé Classic

75 ml studenej vody

100 ml kokosového mlieka

4 kocky ľadu

kokosová zmrzlina

strúhaný kokos na ozdobenie

Postup:

Ako prvý krok šejkujte 2 lyžičky instantnej kávy so studenou vodou, potom prilejte kokosové mlieko a ešte niekoľkokrát pretrepte. Nalejte do vysokého pohára na ľadové kocky a kopček kokosovej zmrzliny. Zasypte strúhaným kokosom.

Kokteil z marhúľ, jogurtu, kokosového mlieka s medom a rakytníkom

Meruňkový nápoj s kokosem, medem a rakytníkem

Ingrediencie na 4 porcie:

400 g vyzretých vykôstkovaných alebo kompótových marhúľ bez nálevu

150 ml kokosového mlieka

300 g jogurtového nápoja

4 lyžice rakytníkového sirupu

2 lyžice medu

hnedý cukor podľa chuti

Postup:

Marhule nakrájajte na kúsky a dajte do misy. Prilejte kokosové mlieko, jogurt, rakytníkový sirup, pridajte med a ponorným mixérom rozmixujte do hladka. Podľa chuti oslaďte a znovu rozmixujte. Podávajte vychladené.