Určite si vyberiete: 10 najlepších a originálnych náplní pre milovníkov PALACINIEK

4406

Marmeláda, cukor a škorica, špenát, ovocie … Ha! Už vám došli nápady, ako naplniť doma veľmi obľúbené palacinky? Máme pre vás chutnú inšpiráciu, a to hneď 10x. Slano i na sladko!

Neexistuje na svete človek, ktorý by nemal rád palacinky. Ak aj náhodou existuje taký, čo ich nemá rád na sladko, zaručene zje aspoň slané. Alebo naopak. Stačí si vybrať tú správnu náplň. Pripravili sme pre vás TOP 10 najlepších náplní do palaciniek.

[hana-code-insert name=’inline graftext’ /]

V prvom rade si napíšeme ingrediencie na dokonalé palacinkové cesto:

Čo budete potrebovať: 250 g hladkej múky, 5 dl mlieka, 2 vajcia, štipka soli, olej na vyprážanie, nastrúhaná čokoláda na ozdobenie.

1. Palacinky s čokoládovou penou

Plnka: 100 g nastrúhanej čokolády, 5 dl mlieka, 1 čokoládový puding v prášku, 50 g cukru (podľa chuti i viac), 2 dl smotany na šľahanie.

Postup:

Najskôr pripravíme cesto na palacinky. V mise rozmiešame mlieko s vajcami, pridáme štipku soli a múku, a vymiešame hladké cesto (ak je moc riedke, pridáme múky trochu viac).

Pripravené cesto necháme 20 minút odpočinúť a medzitým pripravíme náplň.

Mlieko rozmiešame s pudingovým práškom a cukrom, za stáleho miešania privedieme do varu a odstavíme z ohňa.

Do ešte horúceho pudingu vmiešame nastrúhanú čokoládu a po vychladnutí smotanu.

Z pripraveného cesta upečieme na panvici zľahka vymastenej olejom tenké palacinky.

Na každú nastriekame pomocou cukrárskeho vrecka s rovnou trubičkou trochu náplne, stočíme ju do ruličky a podávame ozdobené nastrúhanou čokoládou, môžeme pridať aj ovocie.

[hana-code-insert name=’inline graftext’ /]

2. Variácie na kozí syr

Plnka: 100 g kozieho plesňového syra, hrsť vlašských orechov, 2 hrušky.

Niekto kozí syr veľmi nemusí, druhý si rád pochutí na každom jeho kúsku. Ak patríte do tej druhej “krvnej” skupiny, skúste túto variáciu. Do hotovej palacinky naskladajte plátky plesňového kozieho syra, prisypte vlašské orechy (celé alebo pokrájané) a všetko dolaďte kockami čerstvých hrušiek. Palacinku prehnite na štvrťku a podávajte.

[irp posts=”20150″ name=”Tiramisu: Pripravte si toskánsky dezert so smotanovým syrom a kávovými piškótami”]