Milujete noky? Ich príprava je jednoduchá a chutia božsky. Skúste naše overené recepty

4153

Pripravte si doma skvelé noky.

Ich príprava je jednoduchá a a chutia priam božsky. Máme pre vás 6 overených receptov:

Carbonara

INGREDIENCIE

800 g zemiakových nokov
1 červená cibuľa
160 g anglickej slaniny vcelku
3 lyžice olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
400 ml smotany na varenie
soľ
mleté čierne korenie
4 žĺtky
malá hrsť petržlenovej vňate
80 g nastrúhaného parmezánu

POSTUP

1. Noky uvaríme podľa návodu na obale, scedíme ich a uchováme v teple. Cibuľu olúpeme a nakrájame na mesiačiky. Slaninu nakrájame na menšie kúsky.

2. V panvici rozohrejeme tri lyžice olivového oleja a orestujeme najskôr slaninu. Potom pridáme nakrájanú cibuľu a prelisovaný očistený cesnak. Všetko zalejeme smotanou, osolíme a okoreníme.

3. Necháme omáčku prejsť varom a za stáleho miešania krátko povaríme do zhustnutia. Potom vmiešame žĺtky a odstavíme. Noky podávame preliate omáčkou, posypané nasekanou petržlenovou vňaťou a parmezánom.