MAJONÉZA a TATÁRSKA OMÁČKA ako od babičky. Ako ich urobiť doma bez škodlivých éčok a chémie?

3631

Majonézu a tatársku omáčku môžete samozrejme pohodlne kúpiť v každom obchode. Samozrejme nikdy poriadne neviete, čo v nej je. Sú v nej kvalitné suroviny? Nepridávajú výrobcovia do omáčok nejaká éčka? Prečo si teda neskúsiť vyrobiť majonézu a tatársku omáčku doma? Je to skutočne jednoduché!

V supermarkete kúpená majonéza alebo tatárska omáčka nikdy nebudú chutiť ako od babičky, aj napriek všetkým snahám výrobcov týchto omáčok. Ako si ich jednoducho vyrobiť doma a za oveľa nižšiu cenu?

Čo budeme na majonézu potrebovať?

Základom je 750 ml studeného slnečnicového oleja, jeden žĺtok, dve kávové lyžice horčice a štipka soli.

Ako postupujeme pri výrobe majonézy?

V žĺtku dôkladne premiešame dve lyžice horčice. Vylejeme do väčšej misy. Za stáleho šľahania postupne prilievame studený olej. Na šľahanie môžete použiť aj ručný mixér. Šľahajte do tej doby, dokiaľ nebude majonéza hustá. Neľakajte sa hustejšej konzistencie.

4_vyroba-domaci-majonezy

Ako postupujeme pri výrobe tatárskej omáčky?