Grilovanie po americky. Ako pripraviť poctivý domáci hamburger?

1247

Čerstvý šalát, paradajka, syr a poctivý plátok mletého hovädzieho mäsa. Raz za čas poriadny hamburger neuškodí. V lete môžete mäso ugrilovať, čo chuť hamburgeru výrazne zlepší. Ako pripraviť domácu americkú pochúťku? Prinášame niekoľko tipov.

Základom dobrého hamburgeru je bezpochyby mäso. Ak chcete mať istotu, čo obsahuje, pomeľte si ho radšej sami doma. Môžete použiť aj odrezky mäsa, ktoré vám zostali po príprave iného jedla.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt domaci hamburger

Existuje celý rad kombinácií, ktoré sa dajú pri príprave tejto americkej klasiky využiť. Základom je prerastenejšie kvalitné mleté ​​mäso, pretože určite nikto nechce jesť burger, ktorý bude suchý. Keď správny burger, tak poriadne. Ideálne je hovädzie, napríklad krk alebo aj obyčajné odrezky, ktoré zostali pri príprave iného jedla. Práve v tuku sa totiž skrýva veľa chuti, ktorú na tanieri veľmi oceníte.

Samotné korenenie a príprava mäsa nie je nijako zložitá. Mäso netreba veľmi koreniť, stačí soľ a korenie, poprípade môžete pridať nejakú bylinku. Ak je mäso dobre namleté, najlepšie doma, nie je potrebná ani žiadna ďalšia strúhanka či vajíčko, pretože mäsu naopak uberá na chuti.